Mehmet Şen
DÜRÜSTÜN SERMAYESİ "HUZUR", GAZETECİNİN ÖDÜLÜ "SAYGI"DIR

8 Mayıs 2007 sabahını dün gibi hatırlıyorum... Tekirdağ’ın sokaklarında bir heyecanla, bir umutla ama en çok da bir sözle yola çıkmıştık: Tekirdağ Kent Haber doğuyordu. O gün kendime bir söz vermiştim; "Zor olacak ama dosdoğru olacak."

Bugün geriye dönüp baktığımda; meslekte geride bıraktığım 34 yılın, bu gazetenin mutfağında geçen 19 koca senenin her bir gününde o söze sadık kalmanın huzurunu yaşıyorum.

Gazetecilik, uzaktan bakıldığında sadece bir kağıt parçası veya ekrandaki bir haber gibi görünür. Oysa o satırların arkasında uykusuz geceler, bitmek bilmeyen yorgunluklar ve en önemlisi ağır bir sorumluluk vardır. İnsanların özel hayatına girmeden, kimsenin hakkını yemeden, tarafsızlığı bir sancak gibi taşıyarak bugünlere gelmek hiç de kolay olmadı.

"Yoruldun mu?" derseniz, evet yoruldum.

Bazen "buraya kadarmış" dediğim, kapıyı kilitlemeyi düşündüğüm anlar oldu. Ama tam o sırada bir el omzuma dokundu. "Yapma Mehmet Bey," dediler, "Sen gidersen bir ses daha eksilir, bir dürüstlük daha kaybeder." Sevenlerimin, dostlarımın ve siz kıymetli okurlarımın desteğiyle o yorgunluklar birer onur madalyasına dönüştü. Hepsinden Allah razı olsun.

 

Belki dürüstlük bu devirde cebi doldurmaya yetmiyor, belki "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" sözü hala geçerli. Ama ben onuncu köyde de olsam doğruyu söylemeye, dürüst yaşamaya devam edeceğim. Hiçbir arkadaşım, hiçbir hemşehrim arkamdan "dürüstlükten ödün verdi" diyemez ya; işte benim en büyük servetim budur.

Tekirdağ’ın rüzgarına, insanına, esnafına ve bu şehre dair her şeye olan sevdamla; gazetemizin 19. yılını kutlarken, bugüne kadar bize omuz veren tüm okurlarıma teşekkürü borç bilirim.

Gönlümüz de kapımız da her zaman olduğu gibi doğruluğa açık.                              

Nice yıllara, dürüstçe ve hep birlikte...

Mehmet ŞEN

Tekirdağ Kent Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi

 

Yayınlanma Tarihi : 2026-5-7 22:41:23
Okunma Sayısı : 85
şlşppoı

Mehmet Şen Diğer Yazıları